Monday, March 14, 2016

2,5 millioner One Laptop Per Child i Rwanda kan ha hatt effekt

Rwandiske jenter har hatt en IQ vekst på gjennomsnittlig ett poeng i 20 år. Rwanda er i ferd med å bli Afrikas tekologileder. Presiden Kagame satser knallhardt på teknologi og vitenskap, og mener sosiale medier er løsningen, ikke så dumt dersom man tror på forskningen om den kollektive hjernen fra de to Harvardforskerne om den kollektive hjernens virkemåte og forklaring på Flynn-effekten. Ethan Zuckerman fra MIT og ekspert på sosiale medier, Ghana-venn, har en drivende god blogg. Afrika har faktisk mange fordeler med sin dårlige infrastruktur fordi gammel teknologi har en tendens til å bremse innføringen av ny teknologi, samt at det ofte tar mer tid å avlære gamle kunster enn å lære nye, og gamle hunder lærer sjelden nye triks. Et eksempel: Verdensbanken sine policy papers i PDF som var konstruert for fysisk papirutskrifter og egner seg dårlig for moderne kommunikasjon og de ligger bak en betalingsmur som gjør at nesten en tredjedel aldri har vært nedlastet noensinne, og ytterligere 40 prosent har vært lastet ned under 100 ganger. Til sammenligning så er denne enkle smale bloggen knapt uten markedsføring har fått over 1000 besøk på litt over et halvt år. President Kagame har 360 000 Twitterfølgere! Hadde han skrevet PDF og lagt bak en betalingsmur hadde nok færre lest hans tanker og ideer. Han har nylig vært på The Next Einstein forumet i Senegal. Arrangøren hevder at afrikanske ledere nå satser massivt på vitenskap og teknologi:
"I think there is also a huge amount of political will which is now coming up, and it's clear that the politicians, not all the politicians but many of the decision makers, are recognizing the necessity for science and technology to be a driver for Africa," he said.

  For femten år siden så var verdiene som ble flyttet digitalt over landegrensene nesten neglisjerbar, i dag så har den digitale verdien oversteget den fysiske. Det kan Afrika benytte seg av i stigende grad. Den tredje industrielle revolusjon er igang for alvor og Jeremy Rifkin har fire ferske artikler i The World Post, introdusert av Arianna Huffington. Anbefales!

No comments:

Post a Comment